#LIQUIDHEARTS

VGZ

ONTWIKKELEN VAN BRAND ASSETS EN OPFRISSEN LOOK&FEEL VOOR VGZ ZORGVERZEKERAAR

In opdracht van VGZ Zorgverzekeraar zijn we op zoek gegaan naar unieke brand assets om een herkenbare en consistente visuele identiteit te ontwikkelen voor alle communicatie uitingen/middelen.

BRANDING

+ Art direction, strategie, illustratie, Social Media design, motion design

DE VRAAG

VGZ had behoefte aan een herkenbare visuele identiteit, die direct door Nederlanders wordt herkend. De opdracht: ontwikkel een set van brand assets voor alle communicatie-uitingen, die aansluit op de positionering en look&feel van VGZ. De vraag was nadrukkelijk om een mooie doorvertaling van de huidige merkidentiteit te maken, zonder dat er een complete ‘rebranding’ nodig is.

HET IDEE

Het ‘hart’ is altijd een constante factor geweest in het merk VGZ. Dit element is terug te vinden in het logo en andere visuele merk-uitingen de verzekeraar. Het ‘hart’ is ook één van de aspecten die wordt genoemd onder consumenten als wordt gevraagd naar het merk VGZ. Ons voorstel: ga terug naar de kern van het merk (het hart) en claim het. Claim het hart niet alleen grafisch, maar voer het door in alle uitingen – maak het tastbaar. Vanuit die gedachte ontstonden de ‘liquid hearts’; het hart kan verschillende vormen aannemen.

#LIQUIDHEARTS

TERUG NAAR DE BASIS: HET HART

Het verkennen van het merk voor de uiteindelijke doorvertaling in assets begint bij de basis: we gaan terug naar de kern van het merk en zoeken de bestaande elementen op die het merk typeren. Voor VGZ is dat ‘het hart’. Uit onderzoek bleek dat de Nederlander ‘het hart’ benoemt als herkenbaar element van het merk VGZ. Bij de ontwikkeling van de brand assets hebben we dit dan ook als uitgangspunt genomen. Niet alleen in de vormgeving, maar ook als representatie voor de merkstrategie en kernwaarden van VGZ.

Het ‘hart’ krijgt een centrale plek in alle merk-uitingen van VGZ, zoals commercials.

AND HEART GETS LIQUID!

Een van de belangrijkste brand assets in de opgefriste VGZ identiteit is de liquid shapes, transities vanuit het hart die terug komen in bijna elke merktoepassing. De liquid shapes kunnen verschillende vormen en groottes aannemen en kunnen zowel in kleur als in outline gebruikt worden en komen tot leven in motion design. video outros en andere applicaties.

ONTDEK HOE JE KAN SCOREN
MET EEN LOVE BRAND.